Algemene Voorwaarden

Deportretwerkplaats.nl  is geen commercieel project. Hoewel ik (betaalde) opdrachten op de langere termijn niet uitsluit, wil ik in eerste instantie mensen ‘uitnodigingen’ op locatie of in mijn fotostudio voor mij te poseren. Dat geeft mij voor nu maximale vrijheid om mijn portfolio uit te breiden en mijn vaardigheden te vergroten.

De mensen die ik uitnodig model te zijn, verzoek ik, uiteraard nadat de uitnodiging is geaccepteerd, en we het eens zijn geworden over een moodboard, om voor aanvang van de fotosessie onderstaand contract te ondertekenen. Hierin staan de algemene voorwaarden waaraan het model en de fotograaf zich dienen te houden.

MODELLENCONTRACT

Contract opgemaakt tussen volgende partijen: de ‘fotograaf’ en het ‘fotomodel’ (of de ouders / voogd van het model indien het model nog geen 18 jaar is.)

1a. Ondergetekende (fotomodel):

Naam: 
Geboortedatum:
Straat+Huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
E-mail-adres:

verder te noemen : ‘model’, geeft door ondertekening van dit contract toestemming aan:

1b. Ondergetekende (fotograaf):

Naam: Luuk Steemers
Geboortedatum: 22/08/1956
Straat: Hoofdstraat 22
Postcode: 9989AN
Woonplaats: Warffum
Telefoon: 0627461304
E-mail: luuk@deportretwerkplaats.nl

verder te noemen: ‘fotograaf

2. Om hem/haar te fotograferen in de categorieën:
portret / mode / fashion / glamour
(Omcirkelen wat van toepassing is)

3. De afbeeldingen mogen worden geplaatst op de websites van de ‘fotograaf’ en het ‘model’. Zowel de ‘fotograaf’ als het ‘model’ mogen deze afbeeldingen, foto’s en of dia’s gebruiken om zichzelf te promoten door de afbeeldingen te gebruiken voor: publiciteit, inzendingen aan wedstrijden en exposities. Hierbij gelden de voorwaarden onder punt 4.

4. Plaatsing van de afbeeldingen geschiedt met vermelding van de naam van het ‘model’ (indien van toepassing de make up artist) en de naam van de ‘fotograaf’. Deze foto’s mogen alleen in hun oorspronkelijke vorm gebruikt worden. Het is ‘model’ verboden zelf of door derden de foto’s van de ‘fotograaf’ te (laten) bewerken zonder toestemming van de ‘fotograaf’.

5. De ‘fotograaf’ behoudt te allen tijde het auteursrecht over de foto’ s, fotobestanden en afdrukken. 

6. Geen van beide partijen mag de foto’s commercieel, bijvoorbeeld in reclame-advertenties van commerciële bedrijven, gebruiken zonder toestemming van de andere partij.

7. Na de fotosessie ontvangt het ‘model’ van de ‘fotograaf’ binnen twee weken: 

  • Een selectie (8-20) van de door ‘fotograaf’ geoptimaliseerde foto’ s in jpeg-formaat in de hoogste resolutie. Desgewenst krijgt ‘model’ de foto’ s ook in een lagere resolutie en/of inzage in de niet geselecteerde foto’ s.
  • Indien gewenst ontvangt ‘model’ enkele afdrukken op fine art paper. Aantal en formaat, nader overeen te komen. 

8. Opgemaakt in tweevoud, waarvan elke partij een exemplaar ontvangen heeft.

Opgemaakt d.d.: 





Handtekening fotograaf:                                     Handtekening fotomodel: 





Handtekening  ouders/voogd (indien ‘model’ minderjarig is):